Historie

Rugby Club Delft is niet de enige rugbyclub in Delft.
In totaal heeft Delft 4 rugby clubs, en is daarbij uniek in Nederland.
De zogehete Prinsenstad zit vol passie voor deze sport.

In 1918 werd de Delftsche Studenten Rugby-Club (DSR-C) opgericht, de oudste rugbyclub van Nederland. De DSR-C is een ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps (DSC).Deze club heeft er samen met de andere Delftse studentenrugbyclub, SRC Thor, mede voor gezorgd dat er in Delft een “burgerclub” kwam: Rugby Club Delft.
Rugby Club Delft werd in 1974 opgericht onder de toenmalige naam DRC’74.
De jongste vereniging is SVRC de Sanctus Virgilius Rugby Club, en nog geen decennia oud.

RC Delft telt al meer dan 350 leden en is daarmee in Nederland een van de grotere rugby clubs aan leden. RC Delft is dus wel de enige “burger-club” in Delft en de enige rugbyclub in Delft met een jeugdafdeling.
Het aantal jeugdleden ligt aan het begin van dit seizoen rond de 130 spelers. De jeugd van RC Delft bestaat uit spelers en speelsters van 4 tot 19 jaar. RC Delft heeft in alle leeftijdscategorieën een eigen team.

RC Delft heeft zins korte tijd ook een eigen Dames team en deze komt uit in de Nederlandse competitie in de ere klasse. De Dames zijn een jong team en groeit momenteel uit tot een leuke en hecht team.

Er zijn 3 senioren heren teams die in de Nederlandse competitie spelen.
Daarnaast heeft RC Delft ook nog een veteranen team die zich onder de naam Evergreens doet vertegenwoordigen in Nederland.

Degene die niet meer spelen zijn opgenomen in ons Golden Evergreens team, en zullen deze leden nooit vergeten, want tot slot van rekening hebben zij de club mede groot gemaakt en bestaansrecht gegeven.

De accommodatie van de vereniging is gelegen op het sportpark “Biesland” in de Delftse Hout. De ligging van het clubhuis met het terras is een van de mooiste van Nederland.

Geef een reactie